Project Description

Kom i balance med dig selv.

Naturterapeuterne på Amager er specialiseret i at teste dig for ubalancer i din krop, og i at genskabe din balance, så du får det bedre og performer bedre.

Vegatest, healing, massage og hovedbundsberøringer har givet mange livsnerven tilbage med dokumenteret effekt.

“Desværre havde vi ikke nogen kur for vores gamle C5 økonomisystem, som ellers har tjent os godt i mange år. Med de klare udmeldinger fra Microsoft om, at C5 fra 2019 ikke længere understøttes, var vi klar over, at tiden til at finde et nyt system var inde,” fortæller Joan Lykke.

“C5 var også teknologisk ved at sakke bagud. F.eks. var det besværligt at sende fakturaer på e-mail, og det var ikke helt nemt at trække data ud af systemet.

Ud over at tilbyde undersøgelser og behandlinger, sælger vi naturmedicin. Og her er batch- og holdbarhedsstyring et must, og sidste var ikke understøttet i C5. Det måtte styres ved siden af.

Så vores mål var at finde et tidssvarende, brugervenligt system, der understøtter kravene indenfor salg af medicinal- og fødevarer.

Faktisk var vi 2 selskaber, der skulle finde et nyt system. Tinmanden ApS kørte på et NAV system, der var noget tungt og dyrt i drift, så kunne vi kombinere og finde en ny løsning sammen, ville det bare være et plus.”

Kravene til et nyt økonomisystem var bl.a.:

 • Regnskabsdel minimum på højde med den i C5
 • Nem ordrehåndtering og fakturering
 • Lagerstyring med håndtering af Batch- og holdbarhedsstyring
 • Integreret mail-funktionalitet
 • Bedre statistikmuligheder
 • Videreudvikling

Rart at rådføre sig med nogen, der ved noget om alle systemerne

I foråret 2018 fik vi kontakt til 2Change-erp, som kom på besøg en onsdag kl. 17.30, efter den sidste klient var gået.

Vi fik en god snak om vores behov, og hvordan vi er organiseret. F.eks. klarer vi selv oprettelse af produkter, indkøb, ordrebehandling og fakturering. Bogføringen klares af vores eksterne bogholder.

Det stod hurtigt klart, at Per fra 2Change-erp forstod de behov, vi har. Han kendte også NAV, og kunne derfor fortælle os, hvilke forskelle der er mellem de mulige løsninger.

Per anbefalede os Uniconta, fordi løsningen er nemmere i daglig brug og langt mere økonomisk. Og så understøtter Uniconta endda vores behov bedre end NAV.

Vi fik en grundig fremvisning af Uniconta med særlig fokus på ”de ømme punkter”, batch- og holdbarhedsstyringen.

Vigtigt for os var også processen – hvordan skulle skiftet fra C5 til et nyt system ske, hvad kunne vi få med over af data og kunne vi få undervisning udenfor normal åbningstid.

Besøget førte til et tilbud, der indeholdt både priser og en beskrivelse af, hvordan skiftet ville foregå.

Inden besøget fra 2change-erp havde vi dialog med en NAV partner. Denne kunne ikke overbevise os om, at NAV kunne understøtte vores krav til batch- og holdbarhedsstyring, og prisen for en løsning var markant højere end for Uniconta løsningen.

Så valget var let: En mere brugervenlig løsning, meget nemmere overgang, bedre understøttelse af vores behov, lavere pris og en partner, vi havde tillid til kunne løfte opgaven

Hurtig og nem implementering

Vi valgte at tage både stamdata og historik med over fra C5, så vi kunne køre direkte videre i det nye system.

Frem for at lade datakonverteringen ske over internettet, valgte vi af sikkerhedsmæssige grunde, at 2change-erp skulle komme her og foretage konverteringen.

Det regnede vi med ville tage det meste af en formiddag – men det tog under 1 time. Så var data kopieret fra C5 til Uniconta, og finans-, debitor- og kreditorsaldi afstemt.

Det var lidt komisk – regningen for kørsel var større end regningen for konverteringsarbejdet. Men det var selvfølgelig fordi konverteringen gik så hurtigt, og samlet blev det jo billigere end forventet.

Efter konverteringen fik vi 2 x 3 timers undervisning i systemet – og så var vi klar til at køre.

 • Mere brugervenligt end C5
 • Bedre udtræks- og statistikmuligheder
 • Bankintegration minimerer bogføringsarbejdet
 • Flydende lager reducerer behovet for lagerplads
 • Serienummerstyring sikrer effektiv sporing

Alle forventninger indfriet

Skiftet fra C5 til Uniconta er gået over al forventning.

Man hører om så mange IT projekter, der løber løbsk. Det skete ikke for os.

Vi har haft en rigtig god oplevelse med 2change-erp. Per var rigtig god til at undervise os på en jordnær måde, vi kunne forstå og følge med i.

En lille – men ikke uvæsentlig detalje – Per insisterede på, at det var os, der skulle sidde ved tastaturet gennem undervisningen.

Mange lærer bedre, når de får koblet teori med selv at prøve.

Bortset fra et par små betjeningsfejl, så kører systemet. Faktureringen, lagerstyringen, bogføring – kort sagt det vi gerne ville opnå.

Vi har ikke haft meget brug for support, men 2change-erp er generelt flinke til at ringe hurtigt tilbage eller svare på mail, når vi har spørgsmål.

Sidst, men ikke mindst: Økonomien holdt sig inden for budgettet og det aftalte.

Get the latest news about ERP-systems together with 3.000 companies and join our free seminars

Obtain guidance and inspiration to your company’s financial management